KDU.breadcrumbs.homeRECEPT NA POSILNĚNOU
Zpět

RECEPT NA POSILNĚNOU

Přidáno 3. 10. 2014
Ilustrační foto
Posilněte se, pojďte k volbám a změňte radnici !









"VOHRNOUŠE"

Suroviny: Těsto: 600 g mouky ( ½ hladké, ½ polohrubé), 60 g cukru, 100 g másla, 30 g droždí,1 lžička soli, 2 žloutky, 1 celé vejce, 250 ml mléka, máslo na omaštění (150 g), tuk na vymazání plechu Náplň: švestky, mák smíchaný s moučkovým cukrem.

Zpracování: Připravte kvásek (v polovině teplého mléka se rozpustí droždí se lžící cukru a 2 lžícemi mouky), nechte vykynout na teplém místě. V míse smíchejte mouku se solí, zbylý cukr, žloutky, vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Hmotu promíchejte a postupně přidávejte zbylé vlažné mléko, až se vytvoří hladké vláčné těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout cca 30 – 40 min. Vykynuté těsto rozkrájejte na stejné díly, které rozprostřete rukou do tvaru čtverce. Do každého dejte vypeckované nakrájené švestky a mák. Hrany těsta zformujte okolo náplně (viz obr.). Do vymazaného pekáče vložte jednotlivé kousky, jejichž boky potřete tukem, aby se neslepily. Zbylým tukem potřete okraje a hlavně pokapejte náplň “vohrnoušů”. Chvíli nechte nakynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C. Hotové „vohrnouše“ pocukrujte.

Dobrou chuť!