KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Celostranické setkání a diskuze o dalším směřování KDU-ČSL proběhly v duchu názorové plurality.

Přidáno 3. 10. 2023
Irma Comstocková

Vnitrostranická setkání mohou probíhat na mnoho způsobů. Od uzavřených technokratických setkání předem vybraných delegátů po otevřenější formát pro všechny, které dění uvnitř strany zajímá a chtějí se na jejím směrování podílet. To druhé platí o dvoudenním zářijovém vnitrostranickém setkání, které by se mimo to dalo popsat i následujícími rozvitými přívlastky:

• První svého druhu nejen v rámci KDU-ČSL, kdy o budoucím ideovém nastavení strany přijeli diskutovat a závěry formulovat stovky členů z mnoha regionů, bez ohledu na své stranické pozice či civilní zásluhy.
  • Výborně zorganizované, aneb když se každá minuta počítá a musí být zvládnutá tak, aby nepřišla vniveč. Tohle by se určitě dalo přenést i do dalších vrstev politické reality.
  • V high-tech modu, aneb Piráti si technologie berou do úst, Lidovci do rukou. Což platí i o reálném provádění digitalizace na jednotlivých ministerstvech.
  • V přátelském duchu porozumění a poznávání názorů druhých bez zdvižených prostředníků a namířených ukazováků, ať tím či oním směrem. I tohoto přístupu by se dalo šířeji využít.
Otázkou zůstává, jak bude se závěry naloženo, jakému cíli poslouží a do jakých konkrétních kroků se nakonec propíší. Aby si účastníci i do příště mohli říct, že smysl to mělo a zkusí to znovu

Irma Comstocková, členka OV KDU-ČSL Praha 2

Foto: archiv KDU-ČSL